onsdag 6 augusti 2014

Tornedalen

Sommarens semesterresa nummer två blev en vecka i Tornedalen där min prins Daniel har sitt ursprung. Till skillnad från Gotland där ängarna lyste rött och blått av vallmo och blåeld ändrades färgschemat i norr till ceriserosa och gult av rallarrosor och raps. 

Första dagen tog vi en dagsutflykt till Oulu i Finland som visade sig vara en väldigt fin stad med gamla trähus och kullerstensgator. I Oulu trillade jag över en mindre skatt av vintage Marimekko-klänningar på en superuppstyrd loppis i en gammal kyrka. Ibland har man tur. På vägen dit (och hem) passerade vi en by eller stad som heter Ii, det var ett skojigt namn. 

Resten av veckan spenderades i Karungi ungefär två mil norr om Haparanda. Där finns en superfin badstrand och jag blev kompis med en liten familj med abborrar som simmade runt mina fötter två dagar i rad. Man kan ju tänka sig att det skulle vara iskallt att bada i Torne Älv men vi mätte upp temperaturen till 24 grader helt spegelblankt vatten. Ett av sommarens härligaste bad. 

Jag och Daniels mamma Eva åkte på loppisturer flera dagar i rad och fynden blev många. Det bästa fyndet var nog tre vintagegalgar med roliga ansikten som jag nu hängt upp i mitt showroom.

Fagervall Björkenvall (som jag är manager för) spelade på Hulkoffgården mitt under semestern och det blev en knökfull och härlig söndagskväll i gott sällskap. 

Vi blev bjudna på sju sorters kakor av flera släktingar och träffade även gulliga hundar, bland annat Tova som var superkelig och såg ut som en liten tuss med Svinto. Jag åt även världshistoriens största mjukglass på OK och trots att jag är glasstokig som få kommer det nog dröja länge innan jag kan äta en mjukglass igen, den var ENORM.

Tack Tornedalen för den här gången, jag hoppas vi ses snart igen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar