torsdag 12 september 2013

Smorgasburg

Som utlovat kommer här lite loppisrapport och MASSOR av bilder från min resa till New York i helgen.

Jag reste med min lillasyster Stina och vår goda vän Pernilla. Det var premiär för Stina i det stora äpplet och hon ville såklart gärna hinna med många obligatoriska turistmål som jag redan utforskat under tidigare resor. Under ett besök på Kobalt-kontoret på fredagen fick jag tips från mina supersöta kollegor Anna och Amanda att kolla in loppisen Smorgasburg. Det var ett givet utflyktsmål för mig så jag gjorde en avstickare från mitt sällskap.

Smorgasburg är en stor loppis och matmarknad som arrangeras två gånger i veckan under sommarhalvåret. På lördagar i Fort Green Brooklyn (Lafayette Ave) och på söndagar i Williamsburg (East River State Park). Jag tänkte först och främst satsa på Brooklyn-versionen på lördagen men på söndagen, samma dag som vi skulle åka hem, fick jag feeling och åkte även till Williamsburg. Det visade sig vara många utställare som var samma på de båda loppisarna, men det gjorde inget. Framförallt var utsikten så stört snygg i Williamsburg. Loppisen låg nämligen precis nere vid vattnet med utsikt in mot Manhattan. 

Jag önskar verkligen att jag varit hungrig på loppisarna men jag åkte direkt efter frukost båda dagarna. På plats serverades det nämligen mängder av smarriga maträtter från lokala handlare, bland annat The Lobster Place och Handsome Hank's. Hummer på loppis, va?! Jag smakade bara en Watermelon Shave Ice och en organisk Plum&Basil juice för att svalka mig. Det var väldigt soligt och varmt.

Under lördagen hittade jag inte så mycket att fynda (två sidensjalar för $3, två par skinnhandskar för $4 och ett par vintage solglasögon för $20). På söndagen blev det däremot bättre fyndlycka. Hos Papushka Vintage gick jag loss och överraskade mig själv med att köpa en vintage Chanel-klänning. Inte illa! Nu måste jag hitta lämpligt tillfälle att premiära den. På samma ställe köpte jag även en grön ultra suede-rock från 70-talet, en sidenklänning med lång ärm och ett gräddvitt lammulls-kit med kjol och tröja. Jag är helt otroligt nöjd och jag blev lite kompis med Areta som driver butiken så hon gav mig superbra paketpris. 

På vägen mot tunnelbanan i Williamsburg (Bedford Ave) sprang jag även på en superbra bonusmarknad med vintagförsäljning och mindre designers. Den heter Artist & Fleas och är öppen lördagar och söndagar och ligger på North 7th St.

Här kommer bildkavalkad maximale.


Smorgasburg Brooklyn, Saturday:

Brooklyn flea Smorgasburg

Brooklyn flea Smorgasburg


Brooklyn flea Smorgasburg
Baseballutrustning, inget man ser så ofta på loppis i Sverige.
Brooklyn flea Smorgasburg
Vattenmeloninspirerad klänning.


Brooklyn flea Smorgasburg
Kul skylt!

Brooklyn flea Smorgasburg
Björkman var på plats.

Brooklyn flea Smorgasburg
Det fanns mycket industridesign.

Brooklyn flea Smorgasburg
Blev lite sugen på den här clown-inspirerade skjortan.

Brooklyn flea Smorgasburg
Väldigt snygg ull-kavaj men den var väldigt dyr ($325)
 
Brooklyn flea Smorgasburg

Brooklyn flea Smorgasburg
Dom här brillorna slog jag till på!

Brooklyn flea Smorgasburg
Shave Ice, första gången för mig.

Brooklyn flea Smorgasburg
Såhär såg den ut. Watermelon-smak.

Brooklyn flea Smorgasburg
På samma tema...
 
Brooklyn flea Smorgasburg
Stilig kappa.

Brooklyn flea Smorgasburg
Var väldigt sugen på denna bi-klänning men den var tyvärr för tight.

Brooklyn flea Smorgasburg
Lokala designers.

Fruktsallad och förfriskningar fanns det gott om.

Artists Fleas, Williasburg:


Artist and Fleas är en inomhusmarknad med upandcoming designers och vintagehandlare.

Vilken tur.

Ville så gärna köpa den här randiga klänningen men den var för liten :-( Mina färger...


Smorgasburg Williamsburg, Sunday

Brooklyn flea Smorgasburg
Herrejösses vilken utsikt från denna loppis!!!!

Är man ensam får man fota sig själv...
  

Brooklyn flea Smorgasburg Papushka vintage
Här är min nya ultra suede-kappa. Har redan premiärat den hemma.

Brooklyn flea Smorgasburg
Schysst stol att ha i showroomet!

Brooklyn flea Smorgasburg
Piffigaste tjejen på loppisen. Julia hette hon. Hoppas hon läser den här bloggen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar