måndag 16 september 2013

Lite shopping i New York

Vad vore väl ett besök i New York utan lite shopping? Här kommer tips på några av alla de bra ställen vi besökte under resan. Självklart hade jag med mig min inspirationsplånbok från Anne Taintor.


Jag blev jätteglad när jag såg att mitt finska favoritmärke Marimekko öppnat en Flagship Store precis mitt emot Flat Iron Building. Dagen till ära hade jag på mig min "Löfbergs Lila"-klänning från Marimekko så det kändes helt naturligt att titta in och strosa runt. Under samma eftermiddag råkade jag spontanköpa 24 par (!) färgglada strumpor av en snäll gatuförsäljare för endast $10 totalt. Helt galet.


I ett svagt ögonblick blev jag väldigt sugen på dessa lätt högklackade ballerinaskorna med Amerikanska flaggan men jag höll mig.


Det absolut bästa stället, American Two Shot, trillade jag över av en slump, på väg hem till hotellet sista kvällen på resan. Detta är nu min absoluta favoritbutik i New York. Personalen var jättegullig. Kläderna och accessoarerna var handplockade från olika designers och märken runt om i världen. Själva butiken var precis lagom färgglad och kul och dom serverade även kaffe. 

Vid första anblick såg utbudet stilrent och snyggt ut men ganska snabbt upptäckte jag helt fantastiska detaljer, som frukter och djur på kläderna. PRECIS sånt som jag gillar! Kolla till exempel den röda jordgubbsväskan i läder här nedanför. HUR fin? 

Jag kom ut ur butiken med 2 toppar, 3 klänningar varav 1 med ananasmönster, 1 liten äppel-väska och en tygpåse. Snacka om bra avslutning på shoppinghelgen. Nu följer jag butiken på Instagram och känner att jag fått nya kompisar på andra sidan Atlanten. Tydligen öppnar American Two Shot sin nätbutik bara om några dagar.

Hurra!  Här är jag iklädd min nyfyndade gröna vintagkappa, ett par sköna brallor jag köpte på en loppis i Williamsburg och mina glass-skor från Hasbeens. Nästa butik jag tänkte tipsa om är Fishs Eddy. Egentligen kanske ganska lik Lagerhaus i konceptet men med väldigt söta saker. Framförallt porslin. Älskar björnen som gör Hive Five. 


Sist men inte minst gjorde vi ett besök på Chelsea Market som samlar independent designers, vintagehandlare och en massa smarrig mat under ett och samma tak. Vid ingången fanns en väldigt innovativ karta. Jag köpte ett armband i silver med bokstaven C från en vintageskrivmaskin.
1 kommentar: