torsdag 19 september 2013

En skatt från en farmor

Igår var en helt igenom rutten dag. Ända fram till klockan fem. Då vände allt. Tänk så det kan bli ibland. En känslomässig berg-och-dalbana.

Det här är händelseförloppet från klockan fem och framåt. Jag hamnade i vintagehimlen och tappade bort tiden.


Från kontoret trippade jag bara några kvarter bort till Wargentinsgatan 7D där Fiffi's Vintage håller till. Jag kan inte fatta att jag inte varit där tidigare, det var en GULDSKATT för oss vintagetokiga.


På plats mötte jag upp Malin som driver butiken och Camilla som är en gemensam bekant, en loppispingla. Hon kom med en skatt från sin farmor. Det var kläder som var så fina så hälften hade varit nog. Kolla in denna underbara gulrutiga tredelade tweed-dräkt.


Såhär tjusig är Malins butik, kul med mycket rosa! Fokus på 30-talet.


Här är några av kreationerna jag fick med mig hem. Gaaaalet va glad jag blev! Vilken ruskigt stilig Farmor Camilla måste ha haft. Heja Snygg-Farmor med stil!


Vi fick kaffe och kakor. Jag glömde allt som hänt tidigare på dagen. 


Och till på köpet hittade jag en hatt som jag nu är helt kär i. Det är hatten till vänster på hyllan. 


Jag kom hem med två dräkter, en gul och en hallonröd. Malin slog till på denna tjusiga lingon-med-mjölk-färgade godbiten. Hurra hurra hurra! 


Vintageklänningar i fina mönster. 


En underbar hattask som rest jorden runt, fylld med vackra hatt-tillbehör och andra små överraskningar. Bland annat en halv duva (!). 


Malin slog till på hattasken och lovade att hon skulle limma fast den på kroppen och aldrig släppa. Galning. Men på ett bra sätt.


Camilla gick loss på klänningarna i butiken. Var inte den här helt perfekt?


Här är jag i den rosa dräkten. Den hade en liten krage av något som kanske är en hermelin. En liten hermelin som dock varit död i flera årtionden. Så den kan behöva en kompis som klappar den lite.


En underbar kväll. Till slut blev vi så mätta på intryck att det blev dags att åka hem. Spontant. Glatt. Tjejigt. Och bra på alla sätt. Kul med nya kompisar med gemensamma intressen.


Följ gärna Fiffi's Vintage på Instagram. På onsdag eftermiddag och kväll har hon dessutom utförsäljning i lokalen. 

1 kommentar:

  1. Du......du är en riktig goding!!! Jag är så glad att vi har sprungit på varandra! Framtiden är ljus och vår!
    Kram Malin

    SvaraRadera