måndag 19 augusti 2013

Rapport från Blocketloppisen


I lördags var det så dags för den årliga Blocketloppisen. Jag var glad över att ha blivit utvald som säljare även i år. Det kostar ingenting att vara med men man ansöker om ett bord genom att skicka in en bild på något man kommer att sälja. Förra året fick jag vara med tack vare en handstaty med 6 fingrar som jag köpt i Luxemburg och i år genom en vintagebaddräkt från 60-talet. 

Tyvärr var det mulet och regnade men det var ändå bra arrangerat så alla säljare fick stå under ordentligt tak på Norrbro. Extra lyxigt var kulissen med Slottet på ena sidan och Riksdagshuset på andra tvären. Stockholm är fint och det är kul att mixa finkultur med loppis.


Det är lite av ett jidder att ta sig till loppis när man inte har en bil. Jag brukar åka med mina kompisar på Two Dices (Stockholms bästa taxibolag!) men en bordsgranne hade färdats i denna makalösa cykel. En sån skulle jag verkligen behöva skaffa.


Lördagen till ära fick jag sällskap av bästa Maja. Vi är loppisveteraner och kompletterar varandra bra. Majas specialitet är att pynta bordet och jag är en lagom tuff förhandlare när någon vill pruta. Maja hade tagit med några kitschiga smycken för att sälja, men under dagens lopp hittade hon på nya användningsområden för flera av dom. Bland annat detta halsband som hon förvandlade till ett kungligt diadem. Jag antar att hon blev inspirerad av att vara så nära slottet. Det ska till en sann konstnär för att komma på, och bära upp, en sån fin grej. Tack för en kul dag Maja! Det hade inte varit detsamma utan ditt sällskap.


Det här röda zebrafatet var väldigt många intresserade av men det var @retroaktiv (på instagram) som blev den lyckliga nya ägaren.


Vårt färgglada bord med Riksdagshuset som utsikt.Dom här rosa grejerna sålde vi.


På grund av den stora mängden loppisintresserade människor som ville shoppa vid vårt bord hann jag inte strosa runt så mycket själv och shoppa men vid en snabb tur såg jag detta coola skivomslag.


Majas coola moster tittade förbi med hembakta muffins och kaffe i termos. Hon visade även upp ett exemplar av Kitekat-bladet (som jag fick hem i brevlådan nångång på 80-talet) och jag blev lite nostalgisk. Tydligen var det hon som varit AD för tidningen. Tänka sig va världen är liten.


En av kunderna hade skön stil med en Möet-flaska i varje bröstficka. Skön still. Tydligen driver han en antikaffär i stan. Till vänster syns även den fina tygpåsen som Tovelisa har designat. En sån fick man om man lämnade in sin bästa Blocket-historia. Det gjorde såklart jag.


Den här killen skulle gifta sig. Han såg ut som en rolig tomte.


På slutet REA'de vi ut allt för 10 kr. Precis som det ska va. 

Summa sumarum: En jättekul dag med många roliga möten och ett fint klirr i kassan som bonus. Tack Blocket för ett fint arrangemang!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar