fredag 11 januari 2013

Hillhead Bookclub Glasgow

För att fortsätta reseberättelsen från Glasgow så trillade vi av en slump in på ett annat klockrent ställe, Hillhead Bookclub. Det började med att jag ville ta en liten omväg in på en bakgata för att ta kort på den stiliga sjöhästen i frack och hög hatt som var avbildad på husets fasad.

Eftersom vi var hungriga och på jakt efter ett bra lunchställe nosade vi snabbt till oss information om att huset innehöll en restaurang. Som grädde på moset kostade alla rätter runt £4, väldigt förmånligt.

Väl inne upptäckte vi en oas i West End. Lite samma känsla som Ace Hotel i New York om någon av er varit där. Lite murrigt, mysigt, öppen-brasa-känsla och kul detaljer när man börjar kolla runt. En älg-lampa, två superstiliga trattgrammofoner, en vintage friser-salongs-hörna och ett pingisbord med bur runt, så att man kan spela utan att riskera att bollen flyger iväg. Videoprojektioner på väggarna, soffor gjorda av vintage-bälten, supertrevlig personal och så finurliga formuleringar på menyerna. Vad säjs om detta citat från menyn:

"Our baker is often unrepentantly late. If you have the misfortune to have your meal affected by this then we will happily forward his mobile telephone number and home address for you to use as you see fit as an postscript to this..."

Som om det inte vore nog med allt detta braiga så beställde vi även in en lokal öl som var den godaste vi någonsin smakat. 5AM Saint från Brewdog. Smaka den om du får möjlighet!

Maten var också väldigt bra! Glömde nästan säja det...
Exteriör

Finurlig meny


Älglampa


Baren sedd från ovan

Tjejtoa


Drinklista "tap water is usually free"

Hungriga gäster

5AM Saint från Brewdog

Pingishörna i bur, som tyvärr var upptagen av ett medelålders par 
(vilket var lite gulligt)

Trattgrammofon-kärlek


Godaste ölen

Vintage skärp blir ryggen på soffan

Vintage frisersalongshörna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar