tisdag 11 december 2012

Frack, hur har jag nånsin kunnat leva utan?

Mitt 24-timmars-besök i Göteborg i helgen inkluderade såklart en väldigt effektiv loppisrunda direkt efter ankomst. Anna Bauer, som driver Seahorse Vintage & Art Pop Up Store hade varit så snäll och hjälpt mig med en hel lista på bra butiker. Jag hann inte med alla, men åtminstone fem, och gjorde väldigt fina fynd. Det blev en hel del söta saker till shoppen, och några till mig själv. 

Det absolut mest oväntade var att jag kom hem med en vintage Frack i 4 delar (skjorta, väst, pingvin-kavaj och byxa). Det var i den underbara Seahorse-butiken som fracken stod och lurade i ett hörn på en provdocka. Jag upptäckte den inte förrän jag var på väg att gå, efter att ha provat klänningar och tittat på fina accessoarer och konstverk en bra stund. Då gjorde den skäl för namnet "Pop Up Store" för den bara poppade upp och såg helt otroligt cool och festlig ut. 

Mina ögon dras väldigt sällan till svarta ting, men för en frack kan man väl göra ett undantag?! Nu efteråt har jag kommit på att jag nog undermedvetet inspirerats av SVT-trailern inför Nobelmiddagen då Jessica Gedin och de övriga kvinnliga programledarna alla gick klädda i frack.

När jag provade utstyrseln satt den helt gjuten. Det hade varit synd och skam att lämna butiken utan detta fynd. Nu är det bara att sätta sig vid brevlådan och vänta på nästa gala-inbjudan.


Seahorse Vintage, Sveagatan 20. Öppet helgerna fram till jul!
Rekommendarer varmt ett besök om du har vägarna förbi.

Underbara Seahorse Vintage & Art Pop Up. Köpte både den ljuvliga 
ljusblå klänningen med handgranatsmönster och den rosa godnatt-drömmen 
à la Farmor i Rödluvan och Vargen. Och lite annat smått och gott...

Fracken...

...Fracken! Passade även till mina Marimekko-byxor i
Gustav Wasa-stil. Och Hasbeens-boots förstås.

Templets Loppis. Bra ställe att fynda om man har rätt ögon.

Jättesöta Butik Kubik på Tredje Långgatan 8.

Emmaus stora butik på Linnégatan. Tyvärr för mycket folk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar