måndag 26 november 2012

Ung konst på Odenplan

Min favoritplats i Stockholm, Odenplan, har varit upp-och-nervänd i nästan tre år nu.
 
Det blev lite knäppt för mig när platsen gick igenom sin förvandling. Jag hann inte riktigt säja "hej då" till gamla Odenplan. Det var nämligen så att jag för exakt tre år sedan imorgon, 27 nov 2009, skulle ta en stillsam skridskotur i Vasaparken med några goda vänner. Jag hade packat en ryggsäck med glögg och pepparkakor och tagit på mig en riktigt tjusig konståknings-stass (islandströja, neonrosa strumbyxor, benvärmare och vita glänsande skridskor). Det blev inte några piruetter den kvällen. Efter ett par meter ramlade jag och bröt knäskålen i två bitar. Det bliv tut-tut-bil till Karolinska och efter att farbror Doktorn lagat knät fick jag flytta hem till mina föräldrar i Västerås och ligga nedbäddad fram till nyår. Januari och Februari fick jag spendera inomhus i min lägenhet. Det var midvinter och glashalt utomhus så det fanns inte på kartan att jag skulle ta mig till Odenplan, en plats jag normalt passerar minst två gånger om dagen.

När det väl blev vår och jag kunde ta mig ut igen upptäckte jag till min förvåning att Odenplan inte fanns längre, det var bara en jättestor byggarbetsplats. Och så ser det ut ännu idag, tre år senare. Hoppas dom blir klara snart och att det blir en lika fin plats som innan. Jag gillar verkligen Odenplan.

Nu i somras kom ett fint initiativ att förbättra stämningen på Odenplan något. Runt hela bygget finns en stor trävägg. Denna vägg gjordes till ett stort konstverk där barn fick måla och pynta väggen. Det blev jättefint! 

Jag har fotat väggen många gånger men varje dag upptäckter jag nya detaljer, som jag inte sett förut. Tog tre detaljfoton i morse som finns nedan. Älskar särskilt kombinationen av målade bilder och pärlplattor.

Väggen har fått fortsätta vara så fin i flera månader, det är inget ful-klotter på konsten. Det gör mig glad.

Heja barnen med sin fina fantasi!

Här är länk till projektet.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar