söndag 2 september 2012

Söndag hela veckan

Tänk om alla dagar kunde vara lika enkla och sköna som idag. 

Vaknade glad och utsövd. Åt lång och smarrig frukost med nybakat bröd från Linn&Viktors. Därefter väntade en liten promenadutflykt till Birkastan där Birkastans Dag gick av stapeln. Jag har aldrig lyckats pricka in detta event tidigare men min kompis Johanna som driver den eminenta butiken Plezuro på Rörstandsgatan är lite av spindeln i nätet bland företagarna i Birkastan så vi ville gärna kolla in detta.

Daniel provade sina nya Hasbeens. Väldigt snygga! Modellen är inspirerad av en gammal bowlingsko. Dom nästan flög fram de första tre hundra meterna men sen blev det tyvärr skavsårsläge så han fick gå hem och byta. Jag väntade på en bänk i en rondell bland några utblommade rosbuskar. Inte helt fel.

Väl framme i Birkastan strosade vi runt lite, det fanns kul saker att titta på och några marknadsstånd med godsaker som cupcakes, honung och marmelad, men Plezuro blev huvudpunkten för utflykten och jag fyllde en hel påse med kläder på dunder-REA. En röd klänning från Plezuros egen vår&sommarkollektion, en byxdress från Danska Ganni, en lång skön strandklänning från Just Female och ett par vintagefynd. Bland annat en lila-blommig klänning som Maja hade på sig på Plezuros fotosession för ett bra tag sen. Den har förföljt mig den där klänningen men nu var det äntligen dags att följa med hem. Tyvärr upptäckte jag när jag skulle betala att jag glömt plånboken hemma. Tur att Daniel var med och kunde lösa ut mig.

Café Mellquist slog på stort och lagade kantarell-mackor ute på trottoaren. Det kändes lite New York-igt så vi slog på stort och delade på en sådan goding. Som tillbehör serverades färsk äppelmust och ett äpple.

När detta lilla äventyr var över tog vi en prommis bort till Kungsholmen för att möta upp syster Stina som hade leverans av hemodlade gurkor & squash från Rusthållarvägen. Hon och Cilla skulle bruncha på Petite France. Det verkade väldigt poppis och gott. Måste provas framöver.

Nu när vi ändå var igång med promenerandet tog vi en extra sväng bort till Marieberg för att hälsa på Boris & Roger & Mimmi & Emil. Vi drack en kopp robot-te och snackade om pyssel och musik. Boris & Roger busade och mös, som vanligt. Och för att fortsätta på hund-temat så träffade vi en 12 veckor gammal mops på gatan som var så onödigt söt att vi till och med glömde fråga vad han hette.

Nu var det min tur att få skavsår så vi tog tunnelbanan hem. Kristinebegs station är verkligen den finaste i stan med gulliga figurer, hjärtan och TV-spels-monster. Väl hemma lagade Daniel jättegod thai-mat och sen fick jag en glass-strut till efterätt.

Man kan ju tro att det skulle räcka med allt detta roliga men nej, ikväll ska vi se Lisa Miskovsky på Södra Teatern. Lisa är så fin och är dessutom klient till oss på Kobalt.

Hoppas att ni haft en minst lika härlig dag!

Hasbeens-duo
Innan skavsåret...
Cupcakes

Kantarellmackor

Norr Mälarstrand

Petite France

Stina & Cilla
Boris, the one and only

Ny mini-kompis

Robot-te

Roger, han gillar mest att vila.

Kristineberg
Efterrätt
Klänningsinköp vintage,
Bilden är från Plezuros vårfotografering 2011
Modell: Maja Alderin

Röd klänning "Ida" från Plezuros egen kollektion vår&sommar 2012


Lång skön klänning från Danska Just FemaleInga kommentarer:

Skicka en kommentar