tisdag 11 september 2012

Bästa måndagen #2 Lycka till och ta hand om varandra

Som om det inte vore nog med konserten och minglet igår så fick jag även chans att se en ny svensk film på förhandsvisning som visade sig vara jättebra.

Filmen heter "Lycka till och ta hand om varandra" och är regisserad av Jens Sjögren, som verkar vara en så himla skön figur. Jag älskade programmet "Big in Japan" där Henrik Schyffert skickade Jens och hans kompis på olika knäppa uppdrag i Japan. Det var ungefär som en svensk version av "An Idiot Abroad" även om killarna inte alls är som Karl Pilkington.

Nåja. Tillbaka till "Lycka till och ta hand om varandra".

Filmen har Sverigepremiär i Oktober och jag tycker verkligen att ni ska gå och se den. Svensk film kan vara krystad men den här var bara bra. Och väldigt snygg. Och rolig. Fast djup på en gång.

Tack Göran för tipset!

Kolla gärna in trailern nedan. Men ett tips är att bara se halva för jag tycker att den (som många trailers) ger iväg lite för mycket av filmen.

En stor bonus blev också att jag, trots valmöjligheten bland en massa stolar i en stor fin salong på Biograf Park, lyckades sätta min rumpa i en biofåtölj precis bredvid huvudrolls-innehavaren Bengt C.W Carlsson. Det var lite mysigt att sitta och lyssna när han fnissade åt sig själv uppe på duken, och ibland skrattade han inte på samma ställen som vi andra. Jag antar att han kom att tänka på roliga incidenter under inspelningen.

Ika Nord, från Ika i Rutan, var också med i filmen. Sveriges läskigaste barnprogram genom tiderna.

Punkt slut på Bästa måndagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar