onsdag 29 augusti 2012

Polar Music Prize

En gång om året blir det riktigt högtidligt inom den Svenska musikbranschen. Det är när Polar Music Prize delas ut till en eller ett par prominenta pristagare. Polarpriset, som det även kallas, instiftades av Stig "Stikkan" Andersson, ABBAs förläggare och manager. I år firar Polarpriset 20 år. Förutom den enormt stora äran så får vinnarna även 1 miljon kronor vardera. Man skulle kunna kalla detta för Nobelpriset inom musik.

På www.polarmusicprize.org finns ett nyöppnat virtuellt museum över alla tidigare pristagare. Riktigt fint gjort tycker jag!

Årets pristagare är Yo-Yo Ma som är helt fenomenalt duktig på att spela cello och Paul Simon som faktiskt varit lite av en idol för mig ända sedan jag hittade Simon&Garfunkels vinylskivor i mina föräldrars vinylsamling i tonåren.

Jag och Daniel fick världens finaste inbjudan redan innan sommaren men jag tror att vi blev så till oss av att våra namn stod just bredvid Kungens så vi gjorde världens tabbe och glömde OSA. Helt sjukt klantigt. 

Igår när den stora dagen infann sig var jag helt inställd på att inte gå på galan, men jag passade istället på att gå på Polar Music Session / Polar Music Talks för att bli inspirerad och lyssna på intressanta föreläsare. Bland annat var min fina vän Fiona Bloom på plats och gjorde ett riktigt bra framförande. Jag vet ingen som har så mycket energi som henne. Kolla gärna in hennes blog www.thebloomeffect.com 

Fiona berättade även om en ny artist hon börjat jobba med, Krissy Krissy från Brooklyn. Jag gillade verkligen videon till hennes första singel!Efter seminarierna åkte jag tillbaka till kontoret men jag hann inte mer än landa med rumpan på stolen innan jag fick ett jättesnällt SMS från min kompis Mattias som just fått ett avhopp från sitt Polar-sällskap så han frågade om jag ville komma med istället. Wiiieee!!! Tur att man är spontan och att man har lite ombytes-skor och smink på kontoret. Det var bara att sätta fart och en kvart senare var jag snabb-piffad och tillbaka på Kulturhuset. Det var en jättefin gala och hela dagen blev väldigt lyckad.

 Här kommer lite bilder:

Fiona Bloom, Eva Karman och jag efter supertrevlig lunch.
Foto: Ulf Ekberg (Ace of Base) (!)
Fiona Bloom berättar om Krissy Krissy och andra aktuella uppdrag.
The Bloom Effekt heter hennes företag och blog. Hon är en riktigt cool katt!
Fick gå på gula mattan. Passade perfekt för mina gula Hasbeens
som jag hade på kontoret. Man ska aldrig underskatta effekten av
att ha en extrauppsättning av sin garderob på kontoret...

Snälla Mattas som ringde mig i sista sekunden med en biljett.
Minglar lite med Veronica Maggio.

Maja och Veronica. Snyggast på galan!!

Precis innan kungafamiljen och pristagarna anlände.

Dream team.
Den ursprungliga inbjudan som jag och Daniel så fint
fick tillsammans. Note to self: Glöm aldrig att OSA!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar