torsdag 30 augusti 2012

Motormarknad

Det börjar falla på plats för mig varför jag gillar loppisar så mycket.
Ända sedan jag var liten så har hela vår familj åkt på motormarknader. Pappa-Cenneth, farfar Bertil och vår granne Lennart var dom som först ville åka. Dom tittade på veteranbilar och motordelar och farfar snackade med ALLA snälla människor på hela marknaden. Han kunde fastna vid ett försäljningsbord i flera timmar och bara snacka och snacka. Fina farfar! Sen hade dom med sig kaffe i termosar och lite mackor. Ibland följde jag och farmor Majbritt med.

Jag minns det som att dessa marknader var renodlat fokuserade på motorgrejer till en början, men efter hand började väl gubbarnas fruar bli sugna på att hänga med till marknaden på helgerna och då passade dom förstås på att smita med lite grejer från hemmet att sälja för att blanda upp motorprylarna. Man får inte va dum inte.

Med tiden har dessa marknader blivit mer och mer som en jättestor, välorganiserad loppis. Visst finns det motorgrejer fortfarande men i minoritet.

I helgen arrangerades Veterandag och Motormarknad på Ekeby Flygfält i Eskilstuna.
Trots SMHI's hot om spöregn gick det inte att stoppa familjen Eriksson/Jansson som packade med sig fika i bilen och åkte dit. Jag och syster Stina från Stockholm och Mamma-Kerstin & Pappa-Cenneth från Västerås.

Det blev precis lika lyckat som vanligt. Pappa kollade bilar. Mamma köpte praktiska förvaringsplastpåsar och saker till hemmet, Stina köpte stora tunga dyra antika smakfulla designprylar till sin vindsvåning och jag köpte allt färgglatt som fanns för en 20:a. Plus lite extra fokus på E.T. Mer om dessa lite extra roliga prylar inom kort.

Regnet? Det slapp vi.

ÖV, hela familjen på plats
ÖH, baklucke-picnic i Audi
NV, Stinas första fynd, hon får MC-gubbarna att jobba
NH, jag.Älskar skrivmaskiner. En brödrost slank också med.

Min favoritbil 2CV i några olika utföranden.

E.T-tema!

Fin bok som jag köpte. Innehåller bland annat isbjörnar.

Tittskåp för naturfilm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar