måndag 20 augusti 2012

Blocketloppis på plattan

Att köpa och sälja saker på "Plattan" aka Sergels Torg i Stockholm brukar ju vanligtvis medföra vissa risker. Så även denna söndag i augusti. Solsting, träningsvärk i benen och tung plånbok blev följderna för min del.

Under Kulturfestivalen i Stockholm arrangerade Blocket för första gången en fysisk loppis. Jag fick tips av min kompis Karin att anmäla mig. Det enda man behövde göra var att skicka in en bild på sitt bästa objekt och en liten beskrivning.

Jag tog i från tårna och ansträngde mig för att skicka in en så bra beskrivning som möjligt för att komma med och blev positivt överraskad när jag fick ett mail om att jag blivit utvald. Jag packade loppiskappsäcken full och släpade med mig det ambulerande klädstället och begav mig till Sergels Torg tidigt igår morse.

Världens bästa Maja <3 gjorde mig sällskap, vilken tur att jag har en så fin kompis som också gillar loppisar!

Väl på plats passade vi på att hugga ett bord nära Anna Book som förvånansvärt nog också bestämt sig för att spendera sin söndag på plattan. Tydligen är hon ett riktigt loppisproffs. Ja, nåt måste hon ju göra nuförtiden. A-B-C.

Efter en liten stund, när affärerna börjat komma igång riktigt bra kom en kille från Blockets personal fram till vår lilla affär och frågade efter Marshmallow Electra. Hihi, kul! Han tyckte att min ansökan varit en av de absolut bästa och frågade om jag ville komma med upp på scenen där Alex Schulman stod och höll låda och intervjuade folk. "Ja varför inte!"

Såhär såg mitt ansökningsmail ut:
Såhär såg det ut när jag fick träffa Alex Schulman. Min kille Daniels största idol:


Bonusbild, exklusiv för bloggen. Oh-la-la!

Intervju på scen, jag gav hjort-hängslen i present till Alex.
Fotograf: Signe Hagerman


Intervjun ledde genast till en transaktion.
6-fingrig hand mot en hunka. 
Hurra!
Här är den hunkiga killen som köpte handen.
Såhär såg Anna Book ut:


Anna förhandlar om att få bästa bordet.
Lite blandade bilder från dagen som för min del slutade med en vinst på 2450kr (!):

Mina grejer. Hann inte ta bild efter att Maja kom med sina.
Näst intill ALLT blev sålt.

Jag ville köpa negligén men tanten skulle ha 
1400 spänn för nattlinnet inkl dockan. Galet!


Åååh jag är så glad att denna fina tjej slog till på mina älskade
vintage bowlingskor från Canada inköpta i Toronto.  
De finaste skor jag sett men tyvärr aningens för små för mig. 
Passade henne perfekt. Lindyhoptjej med skön stil!

Snygga glitterskor, tyvärr allt för dyra. 
Underbara Maja och mamma-Ulla! Båda loppisproffs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar